Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dignitas Mondzorg is een mobiele mondzorgpraktijk gericht op bewoners van zorginstellingen. Wij onderscheiden ons door het aanbieden van mondzorg op maat in verpleeghuizen in verschillende settings. Wij geloven in de kracht van mobiliteit.

1

Goede mondzorg op locatie

Onze mondzorgprofessionals komen bij de cliënt aan huis in hun eigen vertrouwde omgeving. Wij zijn uitgerust met alle benodigde materialen om behandelingen uit te kunnen voeren op locatie. Onze mondhygiënistes behandelen vrijwel altijd onze cliënten in hun eigen kamer om zo zowel de cliënten als het zorgpersoneel minimaal te belasten.

 

Daarnaast werken wij met een mobiele tandartsenkamer. Het is gebleken dat bepaalde behandelingen, indien fysiek mogelijk voor de cliënt, het beste uit te voeren zijn in onze tandartsenkamer. Deze verhuizen wij van verpleeghuis naar verpleeghuis om de best mogelijke mondzorg aan te kunnen bieden.

 

Tot slot werken wij in enkele zorginstellingen met een vaste behandelkamer. Dit is te vergelijken met een behandelruimte in de algemene tandartsenpraktijk, voorzien van alle nodige apparatuur.

2

Geen extra kosten voor bewoner en zorginstelling

Voor bewoners met de indicatie “WLZ inclusief behandeling” is onze mondzorg kosteloos. Voor bewoners zonder deze indicatie gelden de reguliere tandartstarieven.

Voor de zorginstellingen betekent een overeenkomst volledige ontzorging en er wordt voldaan aan de geldende richtlijnen.

3

Oog voor medewerkers en verzorgenden

Buiten de behandeling van de bewoners om, zetten wij ons in om de medewerkers en verzorgenden te betrekken bij de zorg die wij leveren. Dit gebeurt onder andere door overleg met verschillende disciplines, het betrekken van de zorg bij poetsinstructies voor de bewoner en verdere scholing.

Mocht u meer algemene informatie willen over mondverzorging of tandheelkunde? Zie dan een van de links hiernaast.

In huiselijke sferen
Ontzorgd
Preventief
Voor iedereen